دوره 10، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 150-128 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi ivaki A, Sadry A. Recreating the myth of Isis and Osiris in Egyptian poetry. CLRJ 2022; 10 (1) :128-150
URL: http://clrj.modares.ac.ir/article-12-52108-fa.html
نجفی ایوکی علی، صدری اعظم. همسنجی خوانش های شاعران معاصر مصر از اسطوره ایزیس و اوزیریس. پژوهش های ادبیات تطبیقی. 1401; 10 (1) :128-150

URL: http://clrj.modares.ac.ir/article-12-52108-fa.html


1- عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان ، najafi.ivaki@yahoo.com
2- دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات عربی
چکیده:   (1349 مشاهده)
شاعران معاصر مصر به منظور پرهیز از گزارشگری وخطابه­گرایی در انتقال مفهوم و در راستای اصالت بخشی به متن و نمادین ساختن آن به الهام­گیری از اسطوره روی آوردند و کوشیدند هنرمندانه مفاهیم مورد نظر ذهنی خود را به مخاطب شعری انتقال دهند؛ لذا شعرشان سخت با میراث و از جمله میراث اسطوره­ای در هم تنیده شد. دو تن از شخصیت­های اسطوره­ای به کار گرفته در شعر این دسته از شاعران، اسطوره ایزیس و اوزیریس می­باشد که عموماً دال بر حاصلخیزی، خیزش و زندگی دوباره دارد. در پرتو حضور چشمگیر این دو چهره اسطوره­ای و نقش محوری آنها در القای مفاهیم، پژوهش حاضر می­کوشد با رویکرد کیفی و روش توصیفی- تحلیلی چگونگی حضور و شیوه­های فراخوانی و به کارگیری آندو شخصیت را از سوی سه شاعر برجسته و معاصر مصر یعنی «امل دنقل»، «صلاح عبدالصبور» و «احمد عبدالمعطی حجازی» مورد بررسی و همسنجی قرار دهد؛ از آن روی که آنان کوشیدند از رهگذر این اسطوره بین زمان گذشته و حاضر و تجربه شخصی و جمعی پیوند و یگانگی ایجاد نمایند و رمزگونه از شرایط زمانه سخن گویند. چنین استنباط می­شود که شاعران یادشده به رغم تفاوت در گرایش­های شعری، تلاش کردند ضمن ایجاد همسویی بین شخصیت اصلی اسطوره و واقعیت­های سیاسی- اجتماعی کشورهای عربی، شکوه و حاصلخیزی گذشته را به وطن برگردانند و شرایط نابسامان آن را به چالش بکشند.
متن کامل [PDF 301 kb]   (426 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.