دوره 11، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 87-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rasuli N, Idlak K S, salimi K. Sparks of transformation in Persian and Russian literature centered on Nima Yoshij and Alexander Pushkin. CLRJ 2023; 11 (2) :61-87
رسولی نرگس، ایدلاک خلیدا صیامی، سلیمی عبدالملکی کوثر. بارقه های تحول در ادبیات فارسی و روسی با محوریت نیما یوشیج والکساندر پوشکین. پژوهش های ادبیات تطبیقی. 1402; 11 (2) :61-87

1- ، دبیر ادبیات فارسی ناحیه ۷ مشهد، ایران ، bsobhani086@gmail.com
2- عضو هیات علمی گروه زبان روسی دانشگاه بجنورد، ایران
3- استادیار گروه زبان روسی دانشگاه بجنورد
الکساندر پوشکین و نیما یوشیج به عنوان دو شاعر پیشرو و نوآور در ادبیات روسی و فارسی شناخته می­شوند. شاعرانی شیفته و عاشق، که در درجه اول عاشق فردیت خود و در درجه دوم عاشق جامعه­ای هستند که در آن زندگی می کنند.  شاعرانی که نمی‌توانند رنج مردم  ستمدیده را تحمل کنند و ساکت بنشینند، به دنبال راهی برای همدردی با مردم و بیداری توده مردم هستند، هر دو شاعر به خاطر افکار آزادی بخش دوره‌ای از زندگی خود را در تبعید به سر می­برند، همچنان در تبعید عاشق وطن و طبیعت سرزمین خود هستند هر دو طعم عشق فردی را چشیده و از آن گذر کرده به عشق والا و برتر می­اندیشند، گاهی دچار یأس می­شوند اما اجازه نمی‌دهند که یأس آنها را از ادامه مسیر باز دارد؛ دوباره تلاش می­کنند و راهی می‌گشایند برای بیان آنچه باید بیان شود.
نیما و پوشکین با حضور همیشگی در شعرشان فاصله شعر و شاعر را از بین می­برند شعر را به زمان خود نزدیک می­کنند و در واقع با شعر خود یکی می­شوند، نیما واقعیت را با طبیعت در می‌آمیزد و پوشکین واقعیت را با تاریخ همراه می­سازد و با زبانی نو بیان می­کنند آنچه را که باید بیان شود.

واژه‌های کلیدی: پوشکین، نیما یوشیج، عشق، آزادی و مردم
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رابطه زبان و ادبیات فارسی با زبان و ادبیات ملل اروپایی (تاثیر، تاثر و تشابه)
دریافت: 1402/2/3 | پذیرش: 1402/8/23 | انتشار: 1402/4/10