دوره 9، شماره 4 - ( 1400 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 83-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amir-Shahkarami S N, Kalantari M A. Development of Creature Characters in Narrative Literature and Animated Movies. CLRJ 2022; 9 (4) :52-83
امیرشاه کرمی سید نجم الدین، کلانتری محمد علی. تکوین شخصیت ابداعی نامتعارف در ادبیات داستانی و فیلمهای سینمائی انیمیشن. پژوهش های ادبیات تطبیقی. 1400; 9 (4) :52-83

1- عضو هیأت علمی ، najmedin@modares.ac.ir
2- دانشگاه تربیت مدرس
شخصیتهای خیالی نامتعارف در دنیای داستان و فیلم انیمیشن از ویژگی­های ظاهری و توانایی‌های فرا واقعی برخوردارند که جلوه‌ی آنها را از دیگر شخصیت­های داستانی و فیلم کنش زنده متمایز می­کند. ظاهر، رفتار و توانایی شخصیتها درآثار منتخب داستانی و انیمیشن­ ماهیت آنها را مشخص می‌کند. این مفاهیم به صورت متفاوت در شخصیتهای نامتعارف ابداعی مشاهده می‌شود. پژوهش حاضر به روش کیفی و با استفاده از توصیف و تشریح بر مشترکات شخصیتهای تخیلی - ابداعی متمرکز شده تا چارچوبی مشخص برای جایگاه شخصیتهای نامتعارف ابداعی متمایز از سایر شخصیتهای فیلمهای انیمیشن فراهم آید و بتوان برای خلق شخصیتهای نامتعارف ابداعی جدید از آن بهره جست. یافته‌ها نشان می‌دهد در خلق چنین شخصیتهایی ابتدا باید ظاهر نامتعارف آنها را مد نظر قرار داد تا فرآیند تجسم شخصیت فرضی جدید روشن شود، یا ترکیب شکلی از پدیده‌ها، موجودات واقعی همچنین برساخته‌های خیالی بوجود ­آید. در طراحی شخصیت نامتعارف ابداعی باید به ویژگی های پیکرگردانی و به تناسب رفتار و توانایی حرکتی خاص آنها توجه شود، این تناسب می­تواند بر اساس نقش و کارکرد شخصیت در روایت تنوع پیدا کند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: پژوهشهای تطبیقی
دریافت: 1400/6/19 | پذیرش: 1400/10/14 | انتشار: 1400/12/10