دوره 8، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 109-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sajjadi M, sajjadi S Y. A Comparative Study of the Objectification in Female Characters in Two Novels by Simin Daneshvar and Michel Boutour's. CLRJ 2020; 8 (1) :88-109
سجادی منصوره، سجادی سیده یاسمین. مطالعۀ تطبیقی وضعیت شی وارگی در شخصیتهای زن در رمان سووشون اثر سیمین دانشور و دگرگونی اثر میشل بوتور. پژوهش های ادبیات تطبیقی. 1399; 8 (1) :88-109

1- گروه زبان انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آباده، آباده، ایران ، mansoureh.sajjadi@ymail.com
2- دانشگاه تربیت مدرس

شخصیت اصلی رمان سووشون، زری است. او عاشق خانواده­اش است و این وابستگی از او زنی مطیع و ترسو ساخته است و فردیت را از او می­گیرد. از ابتدای داستان زری درمیان شجاعت و ترس در نوسان است، تا زمانی خون شوهرش به ناحق ریخته می­شود و او تصمیم می گیرد شجاع باشد و شی ­انگاری را از خود دور کند.

در رمان دگرگونی سسیل و هانریت هر کدام به نوعی زن های زندگی شخصیت اصلی رمان یعنی آقای لئون دلمون را تشکیل می دهند، که هر دو زنانی هستند که کاملا در ذهن شخصیت اصلی داستان، آقای لئون دلمون، به شی­ انگاره تبدیل شده­اند و تا پایان رمان شی­انگاره باقی می­مانند .
در این پژوهش به بررسی تطبیقی وضعیت شی ­انگاری در دو رمان سووشون و دگرگونی می­پردازیم. نتایج این مطالعه نشان می­دهد که شخصیت های اصلی زن در این دو اثر دچار شی­انگاری می­باشند. اگرچه امکان رهایی در رمان دگرگونی مطرح و ارائه نمی­شود اما در رمان سووشون امکان رهایی زن از شی­انگاری طرح می­شود و امکان فردیت او در پایان رمان مورد بسط قرار می­گیرد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رابطه زبان و ادبیات فارسی با زبان و ادبیات ملل اروپایی (تاثیر، تاثر و تشابه)
دریافت: 1398/6/25 | پذیرش: 1398/7/30 | انتشار: 1399/1/10