دوره 3، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 120-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidari F, Darabi B, Abasi Zohan M. A Comparative Reading of Marsiaee Baraye Zhale va Ghatelash By Abutorab Khosravi and Daroonmaye khaen va Ghahraman by Borges, Based on Post -Modernism Theories. CLRJ 2015; 3 (1) :101-120
حیدری فاطمه، دارابی بیتا، عباسی زهان مهدی. بررسی تطبیقی مرثیه‌ای برای ژاله و قاتلش اثر ابوتراب خسروی و درون‌مایۀ خائن قهرمان اثر بورخس، از دیدگاه پست‌مدرنیسم. پژوهش های ادبیات تطبیقی. 1394; 3 (1) :101-120

1- دانشیار زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، البرز، ایران
2- کارشناس ارشد زبان و ادبیات انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، البرز، ایران
این مقاله تلاشی برای خوانش تطبیقی داستان مرثیهای برای ژاله و قاتلش،اثر ابوتراب خسروی، نویسندۀ معاصر ایرانی و درونمایۀ خائن قهرمان، اثر خورخه لوئیس بورخس، نویسنده، شاعر و ادیب معاصر آرژانتینی است. این تحقیق با استفاده از روش تطبیقی و براساس مؤلفه‌های چارچوب‌گریز پست‌مدرنیسم انجام شده است که از مهم‌ترین جریانات فکری عصر جدید به شمار می‌رود. در این پژوهش، به‌دنبال اثبات این فرضیه هستیم که وجوه اشتراک بین داستانِ درون‌مایۀ خائن قهرمان و مرثیهای برای ژاله و قاتلش که در پاره‌ای موارد ماهیت تقلیدی پیدا می‌کند، اتفاقی نیست و نشان‌دهنده تأثیرپذیری ابوتراب خسروی از بورخس در خلق این اثر است. استفاده از رویکرد پست‌مدرن، همسانی پیرنگ، شیوۀ روایی یکسان، استفاده از نماد‌های مشترک و‌...، گزاره‌های مشترک این دو متن هستند. بررسی و تحلیل این اشتراک‌ها برای اثبات تشابهات این دو متن، از مهم‌ترین اهداف این مقاله به شمار می‌رود.
نوع مقاله: پژوهشی | موضوع مقاله: ادبیات تطبیقی
دریافت: 1392/9/21 | پذیرش: 1393/4/11 | انتشار: 1394/1/1