دوره 8، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 150-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

asadollahi K, Khorramabadi B. A comparative study of the poetry of Aida in mirror and Elsa at the mirror. CLRJ 2020; 8 (2) :126-150
اسداللهی خدابخش، خرم آبادی بنت الهدی. بررسی تطبیقی اشعار آیدا در آینه و الزا در آینه. پژوهش های ادبیات تطبیقی. 1399; 8 (2) :126-150

1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- ادبیات دانشگاه محقق اردبیلی
ادبیّات تطبیقی یکی از حوزه‌های مطالعاتی است که اخیراً توجّه پژوهشگران را بیش از پیش به خود جلب کرده است. با بررسی تطبیقی آثار، به احساسات، عواطف، اندیشه‌ها، و دغدغه‌های مشترک مابین شاعران و نویسندگان در سراسر جهان می‌توان رسید. با رواج امر ترجمه و رفت و آمد به اروپا، شعر شاعران اروپایی، تأثیر فراوانی بر شعر دورۀ معاصر ما گذاشت. از جملۀ این شاعران اروپایی می‌توان به تی.اس.الیوت، پل الوار، آندره برتون، لویی آراگون و .... اشاره کرد. احمد شاملو، شعر آیدا در آینۀ خود را تحت‌تأثیر شعر الیزا در آینۀ آراگون سروده است. بنابراین، این جستار با تکیه بر منابع کتابخانه‌ای به روش تحلیلی– توصیفی به تأثیرپذیری شاملو از آراگون و بررسی تصویرهای مجازی در توصیف معشوق در شعر هر دو شاعر، پرداخته شده است. نتیجه آن‌که: شاملو در سرودنِ آیدا در آینه، به شعر الزا در آینه از آراگون و شاعران دیگر فرانسه نظر دارد و از تصاویر و کلمات و فکر او استفاده می‌کند، ولی شعر خود را از محدودۀ خانه و روستا به سوی کوچه، شهر گسترش می‌دهد و بیشتر از آراگون به درد اجتماعی می‌پردازد.
واژه‌های کلیدی: ادب تطبیقی، آراگون، تشبیه، تصویر، شاملو
نوع مقاله: پژوهشی | موضوع مقاله: آسیب شناسی مکاتب و رویکردهای ادبیات تطبیقی